Tuesday, 12 February 2013

Statement Coverage and Pseudo Code, Question Papers

Statement Coverage and Pseudo Code, Question Papers.


1.      Given the following code, which is true:

Read P

Read Q

IF P+Q > 100 THEN

  Print "Large"

ELSE

  IF P+Q > 50 THEN

     Print "Medium"

  ELSE

     Print "Small"

  ENDIF

ENDIF

 

a)      1 test for statement coverage, 3 for branch coverage

b)      2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

c)      2 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

d)     3 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

e)      3 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

2.      Given the following:

Switch PC on

Start “outlook”

IF outlook appears THEN

  Send an email

  Close outlook

   

a)      1 test for statement coverage, 1 for branch coverage

b)      1 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

c)      1 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

d)     2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

e)      2 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

3.      Given the following code, which is true:

IF A > B THEN

  C = A - B

ELSE

  C = A + B

ENDIF

  Read  D

  IF C = D Then

    Print “Error”

  ENDIF

 

a)      1 test for statement coverage, 3 for branch coverage

b)      2 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

c)      2 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

d)     3 tests for statement coverage, 3 for branch coverage

e)      3 tests for statement coverage, 2 for branch coverage

 


 
4.      For the following:

 

If my train ticket is a cheap-day return

      Then catch a train after 9.30am

      Otherwise catch any train

Buy a coffee and enjoy the train journey

 

a)      CC = 1, SC = 1, BC = 1

b)      CC = 1, SC = 2, BC = 2

c)      CC = 2, SC = 1, BC = 1

d)     CC = 2, SC = 2, BC = 2

e)      CC = 2, SC = 1, BC = 2

5.      For the following pseudo code:

 

Read A

Read B

IF B = A THEN

  Print “they are the same”

ELSE

  Print “they are different”

ENDIF

 

a)      CC = 1, SC = 1, BC = 2

b)      CC = 2, SC = 1, BC = 2

c)      CC = 1, SC = 2, BC = 1

d)     CC = 2, SC = 2, BC = 2

e)      CC = 1, SC = 1, BC = 1

6.      Which of the following is FALSE:

 

a)      At 100%, statement coverage is the same as branch coverage.

b)      At 100%, decision coverage is the same as branch coverage.

c)      At 100%, branch coverage is the same as decision coverage.

d)     At less than 100% coverage, branch and decision coverage can be different.

e)      At 100% coverage, branch and path coverage can be different.


7.      For the following :

 

Go to the vending machine

If the vending machine is not working then

      call repair centre to fix

Otherwise

      Insert money

      If enough money is inserted then

            Select a drink

            Wait for drink to be dispensed

      Otherwise

            Display message requesting more money

 

a)      CC = 2, SC = 1, BC = 2

b)      CC = 2, SC = 2, BC = 2

c)      CC = 3, SC = 3, BC = 3

d)     CC = 3, SC = 2, BC = 3

e)      CC = 4, SC = 2, BC = 3

8.      Which of the following is true:

a)      CC >= SC >= BC

b)      SC >= CC >= BC

c)      BC >= CC >= SC

d)     CC >= BC >= SC

e)      BC >= SC >= CC

9.      Consider the following statements:

1.      CC is a measure of the complexity of the program.

2.      CC is derived by running tests

3.      CC is always measured using a tool

4.      CC can be measured using a tool

5.      CC is a static analysis measurement

 

a)      1, 2 are true; 3, 4, 5 are false

b)      1, 2, 3 are true; 4, 5 are false

c)      1, 2, 3, 4 are true; 5 is false

d)     1, 4, 5 are true; 2, 3 are false

e)      All the statements are true


10.  For the following:

Pick up telephone

Dial number

Wait for reply

Ask to speak to Managing Director

If the Managing Director is available

      Talk to him about the importance of good quality testing

Otherwise

      Leave a message to phone you back

 

a)      CC = 1, SC = 1, BC = 2

b)      CC = 1, SC = 2, BC = 2

c)      CC = 2, SC = 1, BC = 2

d)     CC = 2, SC = 2, BC = 2

e)      CC = 2, SC = 2, BC = 3

11.  For the following pseudo code:

 

Questions = 40

Result = (Right / Questions) * 100

IF Result < 61 THEN

      print “FAIL”

      X = 0

ELSE

      print “PASS”

      X = 1

ENDIF

IF X = 0 THEN

      Print “You may retake the exam”

ELSE

      Print “Congratulations!”

      Print “Go to the next level of the course”

ENDIF

 

a)      CC = 2, SC = 2, BC = 3

b)      CC = 2, SC = 3, BC = 2

c)      CC = 3, SC = 2, BC = 3

d)     CC = 3, SC = 2, BC = 2

e)      CC = 3, SC = 2, BC = 4

 

12.  Consider the following:

 

Pick up and read the newspaper

Look at what is on television

If there is a program that you are interested in watching then

            switch the television on and watch the programme

otherwise

            continue reading the newspaper

            if there is a crossword in the newspaper then

                        try to complete the crossword

           

                       

a)      SC = 1 and DC = 1

b)      SC = 1 and DC = 2

c)      SC = 1 and DC = 3

d)     SC = 2 and DC = 2

e)      SC = 2 and DC = 3


 

Answers:

1)  D
2)  B
3)  B
4)  D
5)  D
6)  A
7)  C
8)  D
9)  D
10) D
11) D
12) E